Aanvullende diensten

Aanvullende diensten

Proeflezen

Proeflezen is een dienst die wordt aangeboden aan iemand die graag zijn werk gecorrigeerd wil hebben op grammatica, stijl, interpunctie en leesbaarheid. Een boek, scriptie, vergaderverslag of brief.

Tekstadvies

Ook advies over schrijfstijl, structuur, spelling voor elk soort tekst, behoort tot de mogelijkheden.

Timemanagement

Ken je dat? Een werkdag is volgepland. Je hebt allerlei plannen en toch aan het eind van de dag, is de helft klaar van wat je van plan was. Timemanagement, of te wel plannen en organiseren geeft voordelen, waardoor je aan het eind van de dag met een tevreden gevoel terug kunt kijken op werkdag of de plannen die je wilde uitvoeren. Hierbij kan ik helpen door te kijken wat de belemmerende werkpatronen zijn. Het doel hiervan is niet harder, maar slimmer werken, zodat rust en structuur ontstaat.

Werkwijze

Eerst bekijken we hoe je dag eruit ziet, hoeveel tijd kost het je. Wat zijn de hoofdtaken en wat zijn bijzaken, hoeveel onderbrekingen heb je op een dag door onder andere telefoon, het checken van je e-mail, maar ook hoeveel rustmomenten neem je op een dag. Zwakke plekken hierin kunnen zijn, het niet of te laat plannen van je werkzaamheden of taken, slecht kunnen delegeren of geen nee kunnen zeggen of te veel plannen op één dag. Ook het niet meerekenen van bijvoorbeeld de reistijd naar je afspraak of klant kan zorgen voor stress. Door een plan van aanpak te maken breng ik structuur en rust aan in jouw werkzaamheden. Af en toe evalueren helpt om te checken of je op schema ligt. Door timemanagement toe te passen werk je effectiever en dit brengt meer rust in je leven.

Agendabeheer

Je agenda (plannen, beheren en bevestigen van afspraken) bijhouden en je e-mail lezen, maken of beantwoorden kost tijd. Hiervoor bied ik assistentie, zodat er meer tijd overblijft voor de hoofdzaken binnen je vakgebied of dagelijkse bezigheden. De agenda hoort bij je werk en dagelijks leven. Het op een goede manier bijhouden van de agenda verbetert je workflow en balans. Zowel op kantoor of je werk én thuis. Door samenwerking en goede afspraken te maken kan via een elektronische agenda jouw dag up-to-date blijven. Met één klik van je muis heb je overzicht en wordt de balans in je week bewaakt. Een goede agendabeheer en planning zijn een voorwaarde voor een goed lopend bedrijf. Via een goed bijgehouden agenda werkt het bedrijf georganiseerd. Door de agendabeheer en email uit handen te geven blijft er meer tijd over voor de hoofdzaken van je dag. Dat levert jouw tijdwinst op. Een planning geeft duidelijk weer wat er in een week afgewerkt moet zijn of welke deadline gehaald moet worden.

Journalist

Schrijven voor website, krant of tijdschrift. Zolang het bericht nieuwswaarde heeft. Onderzoeken, contact leggen voor informatie, het nieuws volgen en het verwerken tot persbericht. Als journalist beheer ik mijn nieuwswebsite groningen.nieuws.nl. Ook een persbericht verzorgen voor andere media behoort tot de mogelijkheden. Ook gegevens invoeren, beantwoording van brieven en email management behoren tot de mogelijkheden.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met me op

E-mail: info@tekstbureau-buurma.nl